Удачно ли е да наемем професионален домоуправител за етажната собственост?

Напоследък се повече хора си задават въпроса: ”Удачно решение ли е да наемем професионален домоуправител?” Услугата наистина е доста нова за страната ни и е напълно логично, преди да се предприемат някакви стъпки да се потърси подробна информация, да се преценят предимствата, недостатъците и разбира се - финансовата страна на въпроса.

За да сме от полза, ще се опитаме да ви разкажем накратко с какво точно се занимава един професионален домоуправител в София, а вие сами ще си прецените дали да потърсите услугите му или не.

Ако си представяте домоуправителя като чичко с мустак, който виждате само когато трябва да събере пари за таксата и после цял месец не чувате нищо за него, лъжете се.

В основните задължения на домоуправителя влиза, освен събирането на такси и много други неща като:

  • - Провеждане на събрания на входа;
  • - Водене на домова и счетоводна книга;
  • - Избор и контрол на фирма за ремонтни услуги ( когато се налагат такива във входа );
  • - Представителство на входа пред административни институции..


Това са само част от задълженията на професионалния домоуправител, а ако вие искате да разберете повече, можете в уеб-сайта ни  http://kanzenbulgaria.com/  да разгледате пакетните услуги, които се предлагат там.

Истината е, че ако изберете професионален домоуправител, вие няма да имате никакви отговорности, а вашата етажна собственост ще бъде винаги изрядна и чиста. От вас се иска единствено да отидете на място в офиса на избраната от всички живущи във входа фирма и да изберете пакетната услуга, от която искате да се възползвате.

Можете да изберете както пакет „Канзен”, така и пакет „Блясък” или пакет „Специална грижа”, като разликата в цените е минимална.

Всъщност, ако разгледате сайта  kanzenbulgaria.com ще ви направи впечатление, че месечната такса, която трябва да заплатите за услугата професионален домоуправител е толкова минимална, че по никакъв начин няма да ощети семейния ви бюджет, но за сметка на това ще имате една добре поддържана етажна собственост и никакви задължения.